Metodologia desfășurării activităților „Migrația – De vorbă cu copiii” și „Migrația – De vorbă cu părinții”

Metodologia desfășurării activităților „Migrația – De vorbă cu copiii” și „Migrația – De vorbă cu părinții”

La sfârșitul lui octombrie – începutul lui noiembrie, Terre des hommes Moldova a organizat 4 ateliere privind metodologia desfășurării activităților de grup cu copiii și părinții în cadrul campaniei „Familii fără hotare”. Activitățile „Migrația – De vorbă cu copiii” și „Migrația – De vorbă cu părinții” au scopul de a preveni și reduce efectele negative ale migrației și a îmbunătăți relația părinte-copil.

Circa 100 de pedagogi și psihologi din peste 55 de localități (16 raioane și municipiile Chișinău și Bălți) au participat la ateliere. Pe pagina noastră de Facebook puteți vedea fotografii din timpul atelierelor: 20 octombrie, 21 octombrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie.

În continuare, pedagogii și psihologii organizează activități cu copiii și părinții în instituțiile sale de învățământ. În acest album facem o selecție a fotografiilor din timpul activităților.

Orice cadru didactic sau psiholog interesat de acest subiect este binevenit să utilizeze metodologia/proiectul activităților sus-menționate. Le puteți descărca aici: Activitate de grup cu copiii „Migrația – De vorbă cu copiii” (versiunea cu filmul „In Exile”, versiunea fără film); Activitate de grup cu părinții „Migrația – De vorbă cu părinții”  (versiunea cu filmul „In Exile”, versiunea fără film). Din motive ce țin de drepturile de autor nu putem distribui online filmul animat „In Exile”, de aceea persoanele care nu au primit filmul de la Terre des hommes, în baza unui acord, sunt încurajate să utilizeze versiunea fără film.

Campania de informare „Familii fără hotare” face parte din proiectul „Protecția copilului în contextul migrației părinților” implementat de Terre des hommes Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului.