Sunt Copil

Salut, dragă prietene!

Odată ce ai deschis această pagină ești curios/oasă să vezi ce este aici.

Află că este pentru tine și părinții tăi.

Ești la o vârstă la care înțelegi multe lucruri.

Așa a fost să fie, ca unul din părinții tăi sau ambii să plece la muncă peste hotare sau poate urmează să o facă în curând.

Ești unul dintre copiii care știe ce înseamnă să te trezești dimineața și altcineva decât mama sau tata să îți pregătească dejunul. Sau îl pregătești de unul singur.

Ești unul dintre copiii care comunică prin Skype cu părintele sau părinții plecați, care are grijă de frații mai mici, care are grijă de casă, curte și pe lângă toate acestea, reușește să-și facă temele pentru a doua zi.

Știu ce simți. Știu ce gândești.

Mai știu un lucru… despărțirea de părinți e temporară și lipsa lor pe moment nu înseamnă că ești singur!

Mama și tata sunt mereu aproape cu gândul și sufletul la tine. Nici o distanță nu va pune bariere sentimentelor și iubirii părintești.

Voi încerca să fiu vocea părinților tăi care vor să-ți spună că dragostea lor este nemărginită. Să-ți amintești cu drag orice mângâiere și sărut primit cândva, cuvintele calde spuse de mama sau tata, pentru că acestea îți vor da curaj, încredere și răbdare pentru a merge cu demnitate înainte. Fii sigur/ă că lor le pasă de tine!

Așa cum tu ai nevoie de părinți și ei au nevoie de susținerea ta. Atunci când vorbești cu mama, cu tata, încearcă să înțelegi cum e viața lor acolo departe. Ajută-i să te înțeleagă pe tine, să descopere lumea ta, să cunoască ce-ți place, ce interese ai și ce ți-ai dori. Spune-le ce simți, ce gândești, cum ai rezolvat o problemă, cum te-ai descurcat într-o anumită situație. Fiind la distanță, cuvintele vorbite sau scrise vă pot ajuta să mențineți vie relația părinte-copil. Zâmbește și fii binevoitor/toare.

Nu uita că ești o persoană deosebită, ești unic/ă. Ai în jurul tău oameni cărora le pasă de tine.

Contactează-ne

Pe această pagină ai posibilitatea să adresezi întrebări, iar noi ne vom strădui să te ajutăm și să fim alături de tine. Răspunsul îl vei primi în 3-5 zile pe această pagină și/sau pe email. În cazul în care nu vrei să ne lași datele tale de contact, îți vom răspunde direct pe site, respectând confidențialitatea.